Tarihçe

Okulumuz; İstanbul'un gelişmiş bölgelerinden biri olan Bakırköy ilçesine bağlı olup Ataköy 9. Kısımda kültürel ve sosyal ortamın geliştiği nezih bir çevrede bulunmaktadır. Ulaşım merkezlerine, spor kulüplerine, sinema, tiyatro, üniversite vb. tesislere yakın olması nedeniyle bu hizmetlerden rahatlıkla yararlanma imkanına sahip olan nadir eğitim kurumlarından biridir. Her geçen gün kendini geliştiren, ilerlemeyi hedef alan okulumuz; sosyal,  sportif, kültürel çalışmaların tüm alanlarına katılım sağlamakta olup, çalışmalarıyla bölgesinde adından söz ettirmektedir.

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz, yurt içi ve yurt dışındaki seçkin üniversitelerin çeşitli fakültelerinde öğrenimlerini sürdürmektedir.

Okulumuz, 5121 m2 mevcut arsa alanı üzerinde 982 m2 bina alanı ve 4140 m2 bahçe alanı kaplamak üzere 1 binada hizmet vermektedir. Türkiye Emlak Bankası tarafından yaptırılıp İstanbul Valiliği'ne bağışlanan binada, 1992 yılında eğitim ve öğretime başlanmıştır. 1993 yılında Yabancı Dil Ağırlıklı Lise (Süper Lise) olan okulumuz, 2005 yılından itibaren Anadolu Lisesi statüsünde öğretime devam etmektedir.

Okulumuzun kullanılan mevcut alanları:

• 2 İdareci Odası
  • 1 Öğretmenler Odası