T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAKIRKÖY - Hasan Polatkan Anadolu Lisesi

DOKU VE ORGAN BAĞIŞI

Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında " Doku ve Organ Bağışı Haftası" olarak kutlanmaktadır. Tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir.

9. sınıf öğrencilerimiz bu konuya dikkat çekmek için afiş, resim, kompozisyon ve sunum hazırlayarak farkındalık yaratmak istemiştir.

Emeği geçen öğretmenimiz Müşerref ERDİM ÖZTÜRK ve öğrencilerimiz  Sinem UĞURAL, İbrahim Enes DÜNDAR, Burak YURTTAŞ ve Eylül SAĞLAMPINAR'a teşekkür ederiz.

BİR ORGAN BİR HAYAT

Bir insanı yaşatmak basit bir şey olarak gözükebilir ya da zor bir şey olarak. Tam tersi bu seçenek sizin elinizde ve yardım etmek yani bu seçeneği yaratmak sandığınız kadar zor değil. İnsanlar birbirine ihtiyaç duyar ve bu ihtiyacı geri çevirmek en kaba ifade ile o kişinin yaşamını elinden almamıza sebep olabilir. Peki, öyleyse ben ne hakkında konuşuyorum. Organ bağışı. Bugüne kadar belki kimsenin aklının ucundan bile geçmeyen bu olay bazı insanların yaşama tutunma sebebi ve bazı insanların yıllardır beklediği bir hayal.

Organ bağışı için tek yapmanız gereken 18 yaşını geçince sizin bu hayata tutunmanızı sağlayan organlarınızı hayatınıza veda ettikten sonra kendi rızanızla ihtiyacı olanlarla paylaşmak. Bir tek benim organlarım ne işe yarayacak diye düşünmeyin bir organ ile bir insanı yaşatabilirsiniz. Düşünün ki sizin organlarını sayesinde belki bir çocuk, belki bir yaşlı ve belki de hayallerini koşmayı bekleyen bir genç yaşamına devam ediyor ve belki de sizi örnek alarak o da gelecek nesillere yaşama kaynağı, umut ve bir nefes olacak. İlk adımdan sonra ise sıra ailenize geliyor ve bu adımda ailenize haber vermeli onlara bu konuda izin vermeleri gerektiğini vurgulamalısınız. Sizden sonra çevrenize yardım etmeniz sayesinde kim bilir belki aileniz ve çevrenizdeki çoğu kişi bu isteği edinebilir ve birçok yaşamı kurtarabilir. 

 

03-11-202003-11-2020

03-11-202003-11-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.11.2020 - Güncelleme: 04.03.2024 21:26 - Görüntülenme: 102
  Beğen | 2  kişi beğendi